Aantal gereden kilometers autoverzekering

U zult zien dat wanneer u autoverzekeringen gaat vergelijken er altijd gevraagd zal worden naar de kilometers die u verwacht in een jaar te gaan verrijden. Het is logisch dat hoe minder kilometers dit op jaarbasis zijn, hoe een gunstiger effect dit voor u zal hebben op de premie die u zult moeten betalen. Immers, als u weinig met uw auto op de weg te vinden bent zal dit ook de kans op eventuele schades reduceren.

Sjoemelen met kilometers

kilometers autoverzekeringen vergelijkenWanneer u bij het afsluiten van uw autoverzekering bijvoorbeeld heeft aangegeven dat u tussen de 0 en 12.000 kilometer per jaar verrijdt en u hierdoor dus een lage premie heeft gekregen voor uw autoverzekering is het niet de bedoeling dat u dan vervolgens 20.000 kilometer per jaar gaat verrijden. U kunt de gok wagen, maar verstandig is dit niet. Mocht u namelijk betrokken bij een ongeval raken, dan kan een verzekeraar kiezen om uw schade niet te vergoeden indien u inderdaad meer kilometers per jaar rijdt dan u bij aanvang van uw autoverzekering heeft opgegeven. De verzekeraar zal dit echter wel moeten bewijzen, maar dit is een risico wat u dus beter niet kunt nemen.

Meer kilometers met autoverzekering

Het kan heel goed zijn dat u niet goed heeft ingeschat hoeveel u in een jaar zou gaan rijden. Dat is geen probleem, maar er wordt dan wel van u verwacht dat u de verzekeraar in kwestie hiervan op de hoogte brengt. Uiteraard zal dit dan ook gevolgen voor de premie hebben, want deze zal omhoog gaan. Bij autoverzekeringen vergelijken zult u zien dat de meeste verzekeraars werken met een minimum aan kilometers per jaar van 12.000 kilometer. Dit zou dan dus de goedkoopste premie opleveren. Sommige verzekeraars hebben echter het minimum van 7.500 kilometer. Indien u in deze categorie zit kan deze verzekeraar u dus wellicht een goedkopere premie aanbieden dan een verzekeraar waarbij het minimum 12.000 kilometer per jaar is. Dit zou u dus even moeten vergelijken om te zien of hier op het gebied van de premie nog verschil in zit.

Vorig artikel:

Volgend artikel: