Autoverzekering andere bestuurder

Natuurlijk is het niet zo dat wanneer u een autoverzekering afsluit voor uw voertuig u ook altijd de bestuurder zult zijn. De situatie dat er iemand anders in uw auto zal rijden komt altijd wel eens voor en dan is het natuurlijk wel handig om te weten in welke mate dit uw autoverzekering beïnvloed. Of beter gezegd de dekking van uw autoverzekering. Het laatste wat u wilt is dat iemand anders in uw auto rijdt en de verzekeraar vervolgens weigert uit te betalen bij schade omdat u niet de bestuurder was.

Gevolgen van schade

Een ongeluk kan altijd gebeuren en dus ook wanneer iemand anders achter het stuur zit van uw auto. U hoeft echter niet te vrezen dat uw verzekeraar zal weigeren te vergoeden bij een schade, want dit zal niet gebeuren. In elk geval niet omdat er toevallig iemand anders in uw auto reed op het moment van het ongeval. Wat namelijk voor de verzekeraar telt is dat degene die de autoverzekering heeft afgesloten ook degene is die het meest achter het stuur zit in de auto. Ondanks dat dat op het moment van een ongeval misschien niet zo is betekent dit natuurlijk niet direct dat u ook niet de regelmatige bestuurder bent. Vandaar dat een verzekeraar schade gewoon zal vergoeden.

Verantwoordelijkheid

Natuurlijk kan een gemaakte schade door iemand die in uw auto reed wel degelijk gevolgen voor u hebben. U kunt namelijk in een klap uw schadevrije jaren kwijtraken zonder dat u zelf schade heeft gemaakt. Dit hangt er natuurlijk vanaf hoeveel jaren u heeft. Voor de verzekeraar telt het niet of u het nou was of uw buurvrouw die de schade met uw auto maakte, want het is tenslotte uw autoverzekering en dus kost het u ook uw schadevrije jaren. U blijft dus altijd de eindverantwoordelijke.

Vorig artikel:

Volgend artikel: