Autoverzekering vergelijken en buitenlands rijbewijs

Stel dat u vanuit het buitenland in Nederland komt wonen en dat u dus ook in het buitenland uw rijbewijs heeft gehaald. U koopt vervolgens in Nederland een auto en nou bent u natuurlijk verplicht deze te gaan verzekeren. Maar in hoeverre is het mogelijk om uw auto te gaan verzekeren terwijl u deze bestuurt als u alleen in het bezit bent van een rijbewijs dat in het buitenland is gehaald?

Acceptatie autoverzekering

De ene verzekeraar zal u gemakkelijker gaan accepteren voor de verzekering dan de andere, want een verzekeraar hoeft dit in feite niet te doen. Natuurlijk zullen zij gaan bekijken in welk land u bijvoorbeeld uw rijbewijs heeft gehaald en hoe lang u hiervan al in het bezit bent. Ligt het land waar u uw rijbewijs heeft gehaald in Europa, dan kunt u hier in Nederland in elk geval voor een aardig lange periode nog gebruik van maken, namelijk 10 jaar. Daarna is het u echter wel verplicht om een rijbewijs te halen in Nederland indien u na deze periode nog altijd auto wilt kunnen rijden in ons land. Als u afkomstig bent uit een land dat niet binnen Europa ligt en u heeft daar ook uw rijbewijs gehaald, dan geldt er veel kortere termijn waarop u ervoor moet gaan zorgen dat u in het bezit komt van een Nederlands rijbewijs, namelijk slechts een half jaar. Houd daar dus goed rekening mee. Autoverzekeringen vergelijken wordt met een buitenlands rijbewijs vaak nog interessanter, aangezien het heel goed zo kan zijn dat veel verzekeraars u niet accepteren.

U kunt op www.vergelijkenautoverzekeringen.nl verzekeraars van de autoverzekering vergelijken met elkaar om zodoende in staat te zijn een uitstekende autoverzekering te gaan kiezen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: