Bonus malus ladder

De bonus malus ladder is het systeem wat uitrekent bij een verzekeraar op hoeveel no-claim u recht heeft. De no-claim korting waarop u recht heeft zal namelijk in verhouding stijgen met de schadevrije jaren die u heeft. Wanneer u voor het eerst een autoverzekering afsluit stroomt u vaak al in op een bepaalde trede waardoor u al wat no-claim korting krijgt. Verzekeraars houden er allemaal net even iets andere bonus malus ladders op na, dus zeker indien u al wat schadevrije jaren heeft opgebouwd kan het interessant zijn om te zien welke verzekeraar u nu voor het aantal schadevrije jaren dat u heeft de meeste korting kan geven.

Stijgen en dalen

Stijgen op de bonus malus ladder doet u uiteraard door het niet maken van schades. Met elk jaar dat dit u lukt zult u ook weer een trede omhoog gaan en dus ook weer een hogere korting op uw premie voor de autoverzekering kunnen bedingen. Dalen op de ladder kan natuurlijk ook en dit zal logischerwijs gebeuren als er een schade van uw kant volgt.

Voorwaarden bonus malus ladder

Het is niet onbelangrijk om te zien hoe een verzekeraar met het bonus malus systeem omgaat, want zoals gezegd is dit zeker niet bij elke verzekeraar anders. Het maximale percentage wat u aan no-claim korting op kunt bouwen ligt wel bij de meeste verzekeraars zo ongeveer gelijk; dit schommelt vaak tussen 75% en 85%. Om hier te komen zult u dus wel al heel wat schadevrije jaren moeten hebben. Hoe meer schadevrije jaren, hoe interessanter het dus voor u ook wordt om hiernaar te kijken bij het vergelijken van autoverzekeringen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: