Eigen risico autoverzekering afkopen

Er zijn enkele verzekeraars die het u mogelijk maken het eigen risico in zijn geheel af te kopen. Dit houdt dus in dat in ruil voor een verhoging van de premie het eigen risico in zijn geheel kwijt gescholden wordt. Dit kan interessant zijn, maar in veel gevallen is het dit toch niet. Laten we even een voorbeeld gebruiken waarin we aangeven dat het zeker niet altijd gunstig is om het eigen risico te gaan afkopen.

Voorbeeld:

Stel dat u bij uw autoverzekeraar een eigen risico heeft van 100 euro op een schade die u dus maakt. Met het afkopen van uw eigen risico stijgt uw maandelijkse premie met 8 euro. Dit zijn over het algemeen toch vrij reële bedragen. Dit houdt dus in dat u in een jaar tijd precies 96 euro meer aan premie betaalt en in ruil daarvoor is het het eigen risico bij u kwijt gescholden. In dit voorbeeld is het helemaal niet gunstig om het eigen risico af te kopen, want als u nou in een jaar tijd geen schade maakt heeft u geen 100 euro aan eigen risico hoeven te besteden en is het dus zonde dat u dan wel voor 96 euro aan extra premie hebt betaald. Zo zult u dus de afweging moeten maken voor in hoeverre het nou wel zo gunstig is het eigen risico te gaan afkopen. Ten eerste is er dus al een beperkt aantal verzekeraars die u deze mogelijkheid geeft en ten tweede is het in veel gevallen helemaal niet zo rendabel.

Eigen risico afkopen kan niet bij elke dekking

Het is niet zo dat als u alleen een WA dekking voor uw autoverzekering kiest u vervolgens het eigen risico eens kunt gaan afkopen, want voor de WA dekking gaat deze vlieger eigenlijk nooit op. Sterker nog, ook voor de WA+ dekking gaat deze vlieger eigenlijk nooit op en dat houdt dus in dat deze mogelijkheid zich alleen zal aandienen bij de WA casco dekking. Vergelijk autoverzekeringen en zie wat er allemaal mogelijk voor u is.

Vorig artikel:

Volgend artikel: