Kiezen voor andere dekking

Het kan zo zijn dat wanneer u autoverzekeringen gaat vergelijken u in de veronderstelling bent een bepaalde dekking nodig te hebben die u naderhand toch niet zo passend vindt en waar u dus eigenlijk spijt van heeft. In hoeverre u de dekking snel kunt omzetten naar een andere dekking is afhankelijk van uw verzekeraar, maar bovenal van het feit of u over wilt gaan op een dekking die ruimer (lees: duurder) is of minder ruim (lees: goedkoper) is. Wat u tussen haakjes ziet staan is hoe de verzekeraar de zaak bekijkt. U kunt dus al raden wat makkelijker gaat zijn, namelijk het overgaan op een ruimere dekking.

Ruimere dekking

Zoals gezegd wordt het overgaan naar een ruimere dekking over het algemeen met gejuich ontvangen bij een verzekeraar, want zij zullen tenslotte meer aan u gaan verdienen wat de premie betreft. Het zal dan ook niet snel voorkomen dat hier moeilijk om wordt gedaan. Vaak kan uw autoverzekering snel worden omgezet en kunt u dus direct profiteren van een betere dekking

Minder ruime dekking

Als u de dekking van uw autoverzekering wilt verminderen zal dit betekenen dat uw verzekeraar inkomsten mis loopt. In elk geval is dat wel de benadering van de meeste verzekeraars. Er zullen ongetwijfeld verzekeraars zijn die u als klant hoog in het vaandel hebben staan en die daarom dus niet lastig gaan doen indien u wenst uw dekking te verlagen. Een verzekeraar hoeft het echter niet te doen en kan ook zeggen dat u hier pas de gelegenheid toe heeft als u uw contract heeft uitgediend. U kunt daarom beter de dekkingen vooraf goed vergelijken zodat u hopelijk in 1 keer de juiste keuze maakt en dus nooit in de situatie komt waar u de dekking voor uw autoverzekering moet omzetten.

Vorig artikel:

Volgend artikel: