Ongevallenverzekering toevoegen aan autoverzekering

Wanneer u besluit een autoverzekering te gaan afsluiten krijgt u ook nog een aantal opties om aanvullende dekkingen met uw autoverzekering mee te nemen. Het is aan u of u hiervoor kiest of niet. Een van deze aanvullende dekkingen is de ongevallenverzekering. Maar zoals andere aanvullende dekkingen als bijvoorbeeld de verkeersrechtsbijstand is de ongevallenverzekering niet een naam die zichzelf uitlegt en dus is het handig dat wij even in het kort uitleggen wat u van de ongevallenverzekering kunt verwachten en dus ook direct of het wel nuttig voor u is om deze met uw autoverzekering mee te nemen of dat u deze beter gewoon kunt laten voor wat het is.

Wanneer biedt ongevallenverzekering dekking?

Wanneer de ongevallenverzekering dekking biedt is wanneer u met uw auto een ongeval heeft waaruit blijven invaliditeit ontstaat. De ongevallenverzekering zal dan een vast bedrag uitkeren. Ook wanneer u komt te overlijden nadat u bij een ongeval betrokken bent geraakt is het zo dat de ongevallenverzekering dan een bedrag uit zal gaan keren. De ongevallenverzekering betaalt dus vaste bedragen wanneer u een van de bovenstaande zaken aan de hand heeft. Of een ongevallenverzekering echter nuttig is is maar zeer de vraag, want indien er letsel ontstaat terwijl een ongeval veroorzaakt is door uw tegenpartij zal letselschade ook gewoon vergoed worden door de verzekeraar van uw tegenpartij. Het is dus een afweging die u maakt of u de premie die u extra betaalt voor de ongevallenverzekering het waard vindt.

Het is in elk geval belangrijk dat indien u toch nieuwsgierig bent geworden naar de ongevallenverzekering u zeker eerst eens goed de polisvoorwaarden ter hand zou moeten nemen om te zien waar u nu precies op kunt gaan rekenen met de ongevallenverzekering en wanneer. Naast de ongevallenverzekering is er ook nog de inzittenden verzekering. Alhoewel beiden op elkaar lijken zitten er hier en daar wel degelijk ook wat belangrijke verschillen in.

Vorig artikel:

Volgend artikel: