Overstappen

Het overstappen van autoverzekering werkt hetzelfde als bij elke andere verzekering. Het is mogelijk zodra uw contract afloopt, maar niet tijdens de looptijd. Indien u er toch voor kiest om dan te gaan overstappen kunt u verwachten dat hier wel consequenties aan vast zitten in de vorm van een boete. De verzekeraar en u zijn immers een autoverzekering voor een bepaalde tijd overeen gekomen en indien een van beide partijen zich daar niet aan houdt is er sprake van contractbreuk. U kunt dan dus verwachten dat dat u wel wat geld gaat kosten. Als u verder niet in onmin of iets dergelijks leeft met uw verzekeraar is het dus de beste oplossing om te wachten tot het einde van uw contract en vervolgens uw overstap te regelen.

Autoverzekering vergelijken

U zou eigenlijk altijd autoverzekeringen moeten gaan vergelijken zodra u in de gelegenheid bent om een autoverzekering bij een andere verzekeraar af te sluiten. Met vergelijken bent u immers niet kwijt, maar het kan u wel een goedkopere autoverzekering opleveren. Houd daarbij ook goed de voorwaarden in de gaten. Wat u natuurlijk niet wilt is weliswaar iets minder gaan betalen voor uw autoverzekering, maar er qua voorwaarden flink voor inleveren. In dat geval kunt u beter bij uw verzekeraar blijven waar u nu zit als hun voorwaarden verder beter zijn die van de eventueel goedkopere concurrentie.

Neem de tijd

Met autoverzekeringen vergelijken is het belangrijk om de tijd te nemen en niet over één nacht ijs te gaan. Wat betreft de premie voor de autoverzekering kunt u snel zien waar deze het goedkoopst wordt aangeboden, maar wat betreft de voorwaarden kost het iets meer tijd om deze te vergelijken.

Vorig artikel:

Volgend artikel: