Premie en schade

Wilt u een autoverzekering gaan afsluiten en kunt u van uw vorige verzekeraar schadevrije jaren meenemen? Dat is dit uiteraard zeer gunstig voor uw premie. Indien dit niet het geval is kunt u natuurlijk altijd gaan beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren. Hoe lang u dit uiteindelijk weet vol te houden, hoe meer u dit zult terugzien in de premie. Schadevrije jaren kunnen bij het autoverzekeringen vergelijken veel invloed hebben op het feit welke autoverzekering als goedkoopste uit de bus zal komen rollen.

Gevolgen voor premie na schade

Zeker in het geval u een aantal schadevrije jaren heeft kan een schade funest zijn. U kunt dan namelijk van een flinke no-claim korting ineens weer terugvallen en een veel hogere premie moeten gaan betalen. Het is daarom altijd verstandig om in het geval van schade een afweging te maken tussen het wel of niet claimen van de schade. U maakt die afweging uiteraard op basis van de schade en wat u eraan denkt kwijt te zijn. Indien de schade zo fors is dat u deze niet zelf kunt betalen zult u deze moeten claimen. Is de schade echter niet groot, dan lijkt het meer voor de hand te liggen deze niet te claimen om de korting vast te houden.

Gevolgen premie zonder schadevrije jaren

Als u geen schadevrije jaren heeft om kwijt te raken zal een schade geen gevolgen hebben voor uw premie. Indien u er echter een sport van maakt om schades aan elkaar te rijgen kan een verzekeraar na verloop van tijd echter wel beslissen om uw autoverzekering stop te zetten en uw contract te ontbinden. U kunt dan dus op zoek gaan naar een andere verzekeraar. Als uw contract echter is ontbonden door uw vorige verzekeraar is dit een zeer slechte referentie om toegelaten te worden bij uw nieuwe verzekeraar. In sommige gevallen kan het zelfs zo ernstig zijn dat het geen kwestie meer is van het vergelijken van autoverzekeringen, maar gewoon genoegen nemen met de verzekeraar die u toelaat. Zij zijn dit namelijk nooit verplicht om te doen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: