Royementsverklaring autoverzekering

Een royementsverklaring is het document waarop belangrijke informatie is te vinden aangaande het aantal jaren dat u met uw auto schadevrij heeft rondgereden. Zoals u inmiddels weet zijn schadevrije jaren bijzonder handig om te hebben, aangezien deze u een fikse korting op de autoverzekeringspremie kunnen gaan bezorgen. De royementsverklaring wordt aan u verstrekt op het moment dat u uw autoverzekering opzegt. Het is heel belangrijk om te weten dat u een royementsverklaring niet kunt opvragen of iets dergelijks. U zult deze dus ontvangen op het moment dat u uw autoverzekering heeft opgezegd en daarna niet meer. Wees er dus bijzonder zuinig op, want als u dus schadevrije jaren heeft staan staat dat op de royementsverklaring vermeld.

Afsluiten nieuwe autoverzekering

Als u een nieuwe autoverzekering wilt gaan afsluiten kunt u dus aan de hand van de royementsverklaring die u nog van uw vorige verzekeraar heeft aantonen dat u schadevrije jaren heeft opgebouwd. Deze kunnen dan bij de nieuwe autoverzekering worden meegenomen, zodat u al direct recht heeft op een korting van de premie. Dat is dus erg fijn om te hebben. Wat u echter heel erg goed moet beseffen is dat u niet eeuwig zult kunnen teren op de royementsverklaring en dat de schadevrije jaren op een bepaald moment gewoon zullen komen te vervallen indien u niet binnen een bepaalde periode weer een nieuwe autoverzekering heeft afgesloten. Deze periode is om precies te zijn 1 jaar. Hierna zult u dus van de royementsverklaring geen profijt meer hebben.

Voordat u een nieuwe autoverzekering gaat afsluiten kunt u het beste autoverzekeringen vergelijken om te zien bij wie u het meeste rendement kunt halen met de schadevrije jaren die u nog mee kunt nemen. Omdat verzekeraars veelal met verschillende bonus malus ladders werken is het zeker even het vergelijken waard om te zien waar de meeste korting te behalen valt.

Vorig artikel:

Volgend artikel: