Schade aan uw auto

Wanneer er een schade ontstaat aan uw auto door een aanrijding is het zaak dat u samen met de andere partij een schadeformulier invult. In feite is het niet nodig om de politie hiervoor te bellen, maar natuurlijk wordt dit een ander verhaal indien er ook lichamelijk letsel is opgetreden bij de aanrijding. Een schadeformulier vult u sowieso in, want hierdoor kunnen zowel uw verzekeraar als de verzekeraar van de andere partij gaan kijken wie er voor de schade aansprakelijk is. Hiervoor hebben de verzekeraars dan dus wel de benodigde informatie over de aanrijding nodig en deze kunt u dus volledig invullen op het schadeformulier. Zorg dat alles zo helder mogelijk is. Er is op een schadeformulier ook de optie om een schets te maken van hoe de situatie van de aanrijding is. Zorg er ook voor dat u deze schets goed maakt, want hieruit kan vaak al een heleboel duidelijk worden.

Erken geen schuld

Ook al bent u schuldig aan een aanrijding, u moet hiervoor geen schuld bekennen. Het enige wat u gewoon dient te doen is de situatie op het schadeformulier zo goed mogelijk beschrijven en dan is het vervolgens aan verzekeraars om het verder voor u en de andere partij uit te gaan zoeken. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om nog wat foto’s van de plaats waar de aanrijding is voorgevallen te maken. Op die manier kan een nog duidelijker beeld voor verzekeraars ontstaan.

Heeft u een autoverzekering maar wilt u weten of een andere autoverzekering u wellicht meer te bieden heeft of dat u wellicht een goedkopere autoverzekering zou kunnen afsluiten, dan kunt u uw autoverzekering vergelijken via onze website om zo te zien wat er verder nog mogelijk is.

Vorig artikel:

Volgend artikel: