Sistercar clausule

Een sistercar clausule kan een bijzonder handige clausule zijn en indien u voor het onderstaande in aanmerking komt kan het belangrijk zijn dat u zelf autoverzekeringen gaat vergelijken op het feit of hierbij de keuze wordt geboden voor een sistercar clausule of niet. Feit is namelijk dat niet elke autoverzekeraar u deze mogelijkheid zal bieden en wanneer er dus van uw kant interesse voor de clausule is zult u dus hierop moeten gaan vergelijken.

Wat houdt de sistercar clausule in?

vergelijk autoverzekering sistercarEen sistercar clausule kan voor u relevant zijn indien u binnen uw gezin over 2 auto’s beschikt die beiden verzekerd zijn. Normaal gesproken is het namelijk zo dat er geen aanspraak op een vergoeding van de autoverzekering kan worden gedaan wanneer er met een van de auto’s schade aan de andere auto wordt toegebracht. Beide auto’s zijn immers uw eigendom en dat zou dus ook een beetje vreemd zijn als dit zomaar zou kunnen. Met een sistercar clausule echter zult u wel gedekt zijn indien er in een ongelukkig moment toch het bovenstaande mocht gebeuren.

De sistercar clausule zorgt ervoor dat een schadeafhandeling net zo zal gaan alsof er schade aan een ander is toegebracht in plaats van aan uw eigen auto. Met 2 auto’s in uw bezit kan een sistercar clausule dus handig zijn, al zal realistisch gezien de kans dat u schade aan de andere auto die u in bezit heeft natuurlijk wel klein zijn.

Vorig artikel:

Volgend artikel: