Te laat betalen van premie

Op zich zult u geen problemen met uw verzekeraar ondervinden om het moment dat u een enkele keer te laat bent met premie betalen. Een verzekeraar weet ook dat dit wel eens voor kan vallen. Op het moment dat een verzekeraar van u geen premie heeft ontvangen zullen zij u hier schriftelijk van op de hoogte brengen door middel van het versturen van een herinnering. In de herinnering staat een uiterste betaaldatum vermeld waarop dus de verzekeraar uw premie voor de autoverzekering wilt hebben ontvangen.

Geef altijd gehoor aan betalingsherinneringen

Het is belangrijk dat wanneer het voorkomt dat u een herinnering van uw autoverzekeraar krijgt met het verzoek de openstaande premiebetaling alsnog aan hen te voldoen u dit ook doet binnen de termijn die door de verzekeraar is gesteld. Vaak krijgt u hiervoor 30 dagen de tijd. Op het moment dat de betaling niet op de rekening van de autoverzekeraar staat na de gestelde termijn zal een verzekeraar er in veel gevallen voor kiezen om uw autoverzekering te schorsen en dat houdt dus in dat op dat moment uw autoverzekering niet meer geldig is. Ook hiervan zult u op de hoogte worden gesteld en tevens zult u een aanmaning ontvangen. Betaalt u deze, dan kan de schorsing van uw autoverzekering weer worden opgeheven. Geeft u aan de aanmaning geen gehoor, dan zal in de meeste gevallen de autoverzekering definitief worden stopgezet en zal de overeenkomst tussen u en de verzekeraar worden opgeheven.

Gevolgen bij afsluiten nieuwe autoverzekering

Denk niet dat wanbetaling zonder consequenties is, want dat is het niet. Wanbetalingen worden namelijk allemaal doorgegeven en geregistreerd en alle verzekeraars kunnen bij deze gegevens. Bij een aanvraag voor een nieuwe autoverzekering zal een verzekeraar altijd kijken of u als notoire wanbetaler te boek staat of heeft gestaan. Op basis hiervan kunt u wel degelijk moeilijkheden ervaren om een autoverzekering afgesloten te krijgen. Dan is het geen kwestie meer van autoverzekeringen vergelijken op de goedkoopste premie, maar gewoon vergelijken en zien wie u nog eventueel toe wilt laten tot hun verzekering.

Vorig artikel:

Volgend artikel: