Tijdelijke autoverzekering

Er bestaat ook zoiets als een tijdelijke autoverzekering. Alhoewel het er misschien qua benaming op lijkt dat dit iets met een voorlopige autoverzekering te maken heeft is dat niet het geval. Een tijdelijke autoverzekering is namelijk gewoon een autoverzekering die kan worden afgesloten op basis van het feit dat u een autoverzekering nodig heeft om de auto op de openbare weg te laten staan, maar dat u verder niet veel met de auto gaat doen. Om even wat duidelijker te zijn: een tijdelijke autoverzekering wordt veelal afgesloten als men de auto in kwestie in de verkoop heeft gezet. De auto moet in zo’n geval wel degelijk verzekerd zijn als men er even een stukje mee wilt gaan rijden bij wijze van proefrit en natuurlijk ook als de auto gewoon op de openbare weg staat.

Opzeggen tijdelijke autoverzekering

Het voordeel van een tijdelijke autoverzekering is dat deze snel is op te zeggen en er dus verder niet meer aan een overeenkomst wordt vast gezeten. Zodra in dit geval dus de auto is verkocht kan dit worden doorgegeven aan de verzekeraar en zal de autoverzekering per direct stopgezet worden waardoor er dus ook geen premie meer voor betaald hoeft te worden.

Zoals het in bovenstaand voorbeeld gold voor het verkopen van uw auto kan het natuurlijk ook zo zijn dat u een auto heeft aangekocht in het buitenland in deze naar Nederland wilt rijden. Binnen de Nederlandse landsgrenzen moet er aan de auto een autoverzekering zijn gekoppeld en een tijdelijke autoverzekering leent zich hier dus prima voor.

Vorig artikel:

Volgend artikel: