Total loss schade

Na een ongeluk kan het zo zijn dat uw als total loss wordt gezien. Bij een schade die als total loss wordt gezien wordt er onderscheid gemaakt tussen 2 verschillende manieren om dit vast te stellen. Er is de total loss schade waarbij een auto zodanig beschadigd is dat deze gewoonweg niet meer te maken is.

schade autoverzekeringAan de andere kant wordt er ook van total loss gesproken als een auto zodanig is beschadigd dat de kosten om deze schade te repareren hoger zullen uitvallen dan de auto op dat moment daadwerkelijk nog waard is. Ook dan is er dus sprake van total loss. Ondanks dat de auto dan nog wel te repareren is zal uw verzekeraar enkel de dagwaarde uitkeren. Dit betekent dus dat wanneer u de auto gemaakt wilt hebben u er zelf op zult moeten bijleggen. Bij autoverzekeringen vergelijken weet u inmiddels dat er ook zoiets bestaat als een nieuwwaarde regeling.

Total loss schade tegengaan

U kunt in het geval van de total loss schade als gevolg van het hogere schadebedrag in verhouding tot de huidige dagwaarde tegengaan door gebruik te maken van de nieuwwaarde regeling. Dit kan echter alleen als u over een nieuwe of redelijk nieuwe auto beschikt. Met de regeling krijgt u bij schade niet de dagwaarde naar de nieuwwaarde vergoed. Dit is eigenlijk de enige manier waarop u zich hiertegen zou kunnen indekken.

Vorig artikel:

Volgend artikel: