Vandalisme

U denkt liever niet aan het feit dat u ziet dat uw auto onder handen is genomen door vandalen. Toch is het helaas aan de orde van de dag en ontstaan er dus veel autoschades door vandalisme. Dat is ontzettend vervelend, maar nog vervelender zou het zijn als u vervolgens de schade gaat melden bij uw autoverzekeraar en er dan achterkomt dat deze niet binnen uw dekking valt en dat u dus alle schade die u heeft aangetroffen nog uit eigen zak moet gaan betalen ook. Het is dus echt wel heel belangrijk om vooraf te bekijken welke dekking u nou het liefste zou willen, want vandalisme is een van die zaken die niet zomaar onder elke dekking valt.

All risk verzekering

De all risk dekking is de enige dekking die ervoor zorgt dat er nadat uw auto onder handen is genomen door vandalen ook recht heeft op een vergoeding van uw verzekeraar. Lagere dekkingen zullen de schade dus simpelweg niet dekken. Of de schade nu gedekt wordt door uw verzekeraar of niet; bij vandalisme is het altijd aan te raden om even bij de politie binnen te stappen en aangifte te doen van de schade die u is overkomen.

Kosten schade vandalisme

Belangrijk is het ook om even zelf te gaan bekijken wat nu precies allemaal stuk is aan uw auto. Zit uw auto onder de diepe krassen, dan kunt u zelf bedenken dat de kosten echt wel hoog zullen gaan oplopen. Valt de schade naar uw idee echter nog mee, dan kunt u wellicht eens kijken of de schade door u zelf betaald kan worden. In sommige gevallen is dit namelijk gunstiger met het oog op de no-claim korting die wellicht op de tocht komt te staan indien u de claim bij uw verzekeraar gaat indienen. U zou dus altijd even voor uzelf moeten gaan vergelijken wat u denkt dat het meest handig is.

Vorig artikel:

Volgend artikel: