Verkeersrechtsbijstand

Wellicht denkt u van verkeersrechtsbijstand dat het iets overbodigs is of dat u dit niet per se nodig heeft, maar ondanks dat het inderdaad klopt dat u het wellicht nooit nodig zult hebben is het toch iets wat veel mensen wel meenemen met hun autoverzekering, mits zij dit nog niet hebben bij hun reguliere rechtsbijstandverzekering. De reguliere rechtsbijstandverzekering bestaat soms namelijk ook al uit rechtsbijstand in het verkeer of deze is ermee uit te breiden. Bent u hierin geïnteresseerd, dan is het dus aan u om te vergelijken welke optie van de 2 goedkoper is: Verkeersrechtsbijstand nemen bij de reguliere rechtsbijstandverzekering of verkeersrechtsbijstand nemen bij de autoverzekering.

Waarom verkeersrechtsbijstand?

Juridische bijstand is bijzonder prijzig. Laten we zeggen dat u in totaal per jaar aan premie voor verkeersrechtsbijstand net zoveel kwijt bent als aan de diensten van een jurist voor welgeteld een uur. Het is dus wel een aanvullende dekking die een preventieve werking heeft, maar waar u zich dus wel altijd op zult kunnen beroepen op het moment dat het ook daadwerkelijk nodig is en juridisch advies aan uw adres gewenst is.

U kunt dus zelf de voor- en nadelen van verkeersrechtsbijstand afwegen. Als u inderdaad verkeersrechtsbijstand wilt is het verstandig om ook voor dit gedeelte weer goed te gaan vergelijken.

Vorig artikel:

Volgend artikel: