Verzekeren op naam ouders

Bent u iemand die nog relatief jong is (lees: onder de 24 jaar), dan zul je ongetwijfeld er wel van op de hoogte zijn dat wanneer u een autoverzekering wilt gaan aanvragen uw leeftijd nadelig zal gaan uitpakken voor de premie die u moet gaan betalen voor de verzekering. Daar is natuurlijk maar weinig aan te doen, want u kunt helaas niks veranderen aan de leeftijd die u heeft. Toch zijn er een hoop mensen die wel degelijk iets weten waardoor de verhoogde premie in verband met leeftijd te omzeilen valt. Dit valt namelijk te omzeilen door het simpele ‘trucje’ om de auto niet op de naam het kind te verzekeren, maar op de naam van de ouders. Die zijn immers al lang en breed de leeftijd van 24 jaar gepasseerd en hebben zodoende dus ook geen last van de premieverhoging die op leeftijd is gebaseerd. Het klinkt heel erg slim om het op deze wijze te doen, maar is het eigenlijk wel zo slim?

Fraude

In feite bent u gewoon fraude aan het plegen op het moment dat u een auto op uw naam zet terwijl de auto dus voornamelijk (en wellicht zelfs alleen maar) zal worden bestuurd door uw zoon of dochter. Verzekeraars zijn niet gek op dit soort trucjes en op het moment dat het op de een of andere manier aan het licht mocht komen dat u op een dergelijke wijze te werk bent gegaan kan dit per direct betekenen dat de autoverzekering stop wordt gezet. Immers wordt er een toch relatief lage premie betaalt terwijl er op basis van de leeftijd dus een verhoogde kans op schades is.

Gevolgen van een schade

Als er een schade volgt terwijl de verzekeraar ervan op de hoogte is dat niet u, maar uw kind de bestuurder van de auto is die bij de autoverzekering hoort, zal een verzekeraar in veel gevallen besluiten om niets te gaan uitkeren. U heeft zich immers niet aan de regels gehouden met als gevolg dus dat het zomaar zo kan zijn dat u zelf kunt gaan betalen voor de schade. Wat dit betreft reageren verzekeraars toch veelal hetzelfde en geen enkele verzekeraar zal het op prijs stellen dat u op een dergelijke wijze handelt. Tegenwoordig zijn er ook autoverzekeraars die gericht op jongeren zijn en die een autoverzekering aan jongeren kunnen afgeven tegen relatief weinig geld. Vergelijk deze autoverzekeringen om te zien wat ze jongeren precies te bieden hebben.

Vorig artikel:

Volgend artikel: