Voorlopige dekking

Een voorlopige dekking is een dekking van een autoverzekering die slechts dagen of enkele weken duurt. Deze dekking vormt namelijk de brug tussen het moment dat u een aanvraag heeft ingediend voor een autoverzekering en de daadwerkelijke goedkeuring voor de autoverzekering. Een verzekeraar heeft hier dus vaak dagen en soms dus enkele weken voor nodig om te bekijken of u voor de verzekering toegelaten wordt.

Wat is een voorlopige dekking precies?

De naam voorlopige dekking zegt het natuurlijk eigenlijk al, want dit wilt dus zeggen dat u voorlopig en tot nader order bent gedekt. U wacht nog het oordeel af van de verzekeraar, maar tot die tijd mag u dus gewoon met de auto rondrijden. Mocht er onverhoopt een schade ontstaan, dan zal deze gewoon onder de voorlopige dekking vallen, mits u zich uiteraard heeft verzekerd voor een dergelijke schade. Wanneer u van de verzekeraar groen licht heeft gekregen voor de autoverzekering loopt de voorlopige dekking soepel over in de ‘echte’ autoverzekering.

Afwijzing autoverzekering

Ondanks dat u gebruik mag maken van een voorlopige dekking kunt u natuurlijk nog wel altijd afgewezen worden. Dit zou onder meer kunnen gebeuren als de gegevens die u heeft ingevuld niet kloppend zijn of als de verzekeraar u als een te groot risico op bijvoorbeeld schades acht. Wanneer u schade heeft veroorzaakt tijdens de duur van de voorlopige dekking heeft u wel een probleem, want deze zal dan niet door de verzekeraar vergoed gaan worden. Ergens vormt een voorlopige dekking dus ook een klein risico. Aan de andere kant bent u waarschijnlijk zelf prima op de hoogte van hoe u ervoor staat en wat de kans is dat u afgewezen zult worden. Heeft u niks op uw kerfstok en bent u eerlijk geweest met de gegevens die u aan de verzekeraar heeft verstrekt, dan zult u gewoon voor de autoverzekering goedgekeurd worden. Mocht dit niet zo zijn, dan gaat u gewoon weer verder met autoverzekeringen vergelijken via www.vergelijkenautoverzekeringen.nl en begint u weer opnieuw.

Vorig artikel:

Volgend artikel: