WA dekking

U mag in Nederland niet met uw auto op de openbare weg rijden als u geen autoverzekering heeft afgesloten voor uw voertuig. Het wordt als strafbaar feit gezien als u dit toch doet. Een autoverzekering kan in 3 gradaties worden opgedeeld, waarbij elke gradatie staat voor een bepaalde dekking. De WA dekking biedt minimale dekking, maar indien u graag niet teveel voor uw autoverzekering wilt betalen is dit de beste keuze. Naast de WA dekking kunt u nog uit 2 andere soorten dekking kiezen: de WA beperkt casco en WA casco dekking, waarbij de laatst genoemde u de meest optimale dekking zal bieden. Bij het vergelijken van een autoverzekering is het wel zo handig dat u onderscheid weet te maken tussen de verschillende manieren van dekking.

Weinig betalen, weinig dekking

Zonder meer is de WA dekking de goedkoopste dekkingsvorm voor een autoverzekering. Daar staat dan wel tegenover dat u ook niet op veel dekking hoeft te rekenen. Wat belangrijk is om te weten is dat de WA dekking u dekking biedt voor schades waarvoor u verantwoordelijk bent. Echter zal dan enkel de tegenpartij een uitkering tegemoet kunnen zien van uw verzekeraar. Schade aan uw auto is dus niet gedekt. Vandaar dus ook dat u zo weinig aan premie betaalt.

Wanneer te kiezen voor WA?

U kunt het beste voor WA dekking kiezen als uw auto een vrij lage dagwaarde heeft. Dit is namelijk waar naar wordt gekeken bij uitkering van schadevergoedingen. Over het algemeen zullen verzekeraars u adviseren bij auto’s die een leeftijd hebben van meer dan 8 jaar de WA dekking af te sluiten. Dit is slechts een advies, dus dat betekent zeker niet dat u hier gehoor aan moet geven. Vindt u de dekking wat karig, dan kiest u bij het vergelijken van autoverzekeringen vanzelfsprekend voor een andere dekkingsvorm.

Volgend artikel: