Zelf betalen voor schade

In het stukje over het eigen risico was dit eigenlijk al een beetje toegelicht, want soms is het nu eenmaal slimmer om een schade aan de tegenpartij te vergoeden zonder tussenkomst van uw verzekeraar dan om de verzekeraar in te gaan zetten voor een kleine schade. U zit hierbij namelijk niet alleen maar met het eigen risico (indien u deze natuurlijk bij uw autoverzekering heeft) maar ook – en dat is wellicht nog een heel stuk belangrijker – met de korting op uw premie die u heeft opgebouwd door al een langere periode achter elkaar geen schades bij uw autoverzekeraar te claimen. Door dit dan nu toch te doen, ook al is het voor een kleine schade, kunt u dus voor uzelf een duurdere premie voor de autoverzekering creëren en dat kan toch onmogelijk uw bedoeling zijn. Dit is heel eenvoudig te voorkomen door op het moment dat u denkt dat een schade reuze meevalt en de kosten hiervan laag zullen blijven deze gewoon zelf te gaan betalen. Uiteindelijk is dit voor uzelf alleen maar heel erg gunstig.

Schade toch maar gewoon claimen

Soms zijn de kosten van een schade gewoon simpelweg te hoog om zelf te betalen. In zo’n geval zit er eigenlijk niets anders op dan de schade te claimen en uw verlies te nemen voor wat betreft de no-claim korting. U zult op de bonus malus ladder dan een paar treden omlaag gaan, maar dat is dan gewoon niet anders.

U kunt hier uw autoverzekering vergelijken en zien welke verzekeraars u met een gunstige no-claim korting laten instromen, mits u natuurlijk schadevrije jaren kunt overleggen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: